Hej alla medlemmar!

Oj, vad vi väntade…och väntade…När skulle banan öppna? Skulle det aldrig bli vår i år? Men, precis som vanligt hände det och plötsligt har den efterlängtade våren övergått till full sommar!

Hoppas du redan haft möjlighet att spela många härliga rundor på Grännas fina bana. Vår duktiga head-greenkeaper Patrik, med sitt team jobbar hårt för att erbjuda oss bästa möjliga golfupplevelse. 

Vi har också förmånen att tillhöra en golfklubb med många engagerade medlemmar som gärna bidrar med ideella arbetstimmar för att ytterligare förhöja värdet på vår anläggning. 

Förutom skicklig banpersonal och arbetsvilliga medlemmar kan vi konstatera att Gränna GK också haft lite tur inför säsongen. Svenska Golfförbundet har rapporterat om ett flertal golfklubbar strax norr om vår region som fått sina greener i princip helt utslagna efter vintern och många kämpar fortfarande med stora skador på banorna. 

Juniorgolf, damträning och seniorer
Gränna GK har rivstartat säsongen med en ny satsning på juniorgolf. Jättekul att vi äntligen har ett aktivt ungdomsgäng i klubben igen! (Kanske har du barn, barnbarn, någon yngre granne eller kompis som är nyfiken på golf? Berätta gärna om träningen och aktiviteterna i vår klubb!)

Damernas måndagsgolf har tagit paus i år och under våren ersatts av gruppträningar med Philip och regelvandring på banan med P-A Gath, som varit mycket populära.

Dessutom finns tre inplanerade datum under säsongen för socialt och trevligt gemensam-spel för alla klubbens damer: Första tillfället var 30 maj, följt av 27 Juni och 29 augusti. (Anmälan via Min Golf) 

Klubbens aktiva seniorer fortsätter att samla många deltagare till seniorgolfen varje tisdag. Här grundläggs mycket av den gemenskap som gör vår klubb så speciell! (Om du uppnått den aktningsvärda åldern, damer 50+ och herrar 60+, tveka inte att vara med i detta härliga gäng!) 

Åtgärder mot stölder i kiosken
Kiosken vid nians tee är en efterlängtad paus på våra golfrundor. Servicen och utbudet har uppgraderats inför säsongen och vår nya krögare Tobias Uppman med sin personal anstränger sig för att skapa ett utbud som passar både medlemmar och gäster.

Tyvärr är det inte bara vi golfare som gillar goda mackor, korv med bröd, drycker och glass…

Efter flera stölder i kiosken har vi tvingats installera ett kodlås till dörren och hoppas att detta ska göra det möjligt för vår krögare att fortsätta hålla kiosken öppen.

Alla medlemmar får koden via mejl. (Koden uppdateras med jämna mellanrum.) Gäster får den aktuella koden på sitt scorekort.

Stölderna har inneburit rejäla förluster för vår krögare. (Nästa gång du handlar i kiosken har du möjlighet att swisha en extra slant för att visa hur viktig kiosken är för vår klubb! Frivilligt, så klart!)

Vi måste också hjälpas åt att hålla ögonen öppna för att lägga märke till personer och fordon som inte bör vara här. (Anmäl eventuella iakttagelser så snart som möjligt till kansliet!) 

Vad händer framåt då?
Gränna GK:s nya hemsida närmar sig publicering. Alla centrala delar av innehållet är på plats och nu återstår finputsningen av detaljerna.

Vi testar ett nytt nyckel-löst system för bokning av våra golfbilar. Med det nya systemet blir det enkelt att boka och få tillgång till en golfbil även utanför kansliets öppettider. (Du kommer även kunna fortsätta boka bil via kansliet om du hellre vill det.) 

Klubbens vision att utveckla driving-rangen, med studio och simulatorgolf, har hög prioritet. (Enligt beslut på vårmötet.) Styrelsen undersöker möjligheterna till finansiering med hjälp av bidrag och sponsring. Vi återkommer med konkret projektplan så snart som möjligt.

Det finns alltid mycket att berätta om vår fantastiska golfklubb, så håll koll på klubbinformationen på hemsidan, i sociala medier, medlemsmejl och i Sweetspot-appen. 

Allra bäst upplever vi förstås den unika stämningen och känslan i Gränna GK när vi är på plats och träffar andra medlemmar och gäster.

Vi har ju dessutom en riktigt bra golfkrog, med en krögare som serverar erkänt god och vällagad mat. Så njut av måltiden och  passa på att och blicka ut över vår vackra bana. 

Visst blir man stolt! 

Hälsningar från ordförande, 

Carina.

Comments are closed.