Nyheter

Referat avslutning Seniorgolfen vid Gränna GK 2019.

Programmet började med finalspel med kanonstart kl.09:00. Inför finalen gällde att Valdemar ledde på 383 poäng, Micael följde på 382 därefter följde Göran K på 373 sedan följde Lars W och Daag på 368.

Väderprognosen inför finalspelet lovade lätt regn och halvklart. Vi fick även uppleva helvita greener på vissa hål i form av hagel.

Trots de yttre förutsättningarna så presterades fina resultat i alla fall på vissa händer. Bollarna hade satts samman så att man spelade tillsammans med de spelare som låg närmast i sammandraget inför finalen.

När resultaten sammanräknats följde prisutdelningarna. Som startade med närmast hål på 6:an och 15. Priserna sponsrades och delades ut av Mats Johansson till vinnarna Magnus Persson och Ronald Bäckeper.

Dagens tävling

A-klass. Vinnare Micael Berntson 71 slag, 2:a Kerstin Wallgren 72, 3:a Ronald Bäckeper 72.

B- klass. Vinnare Daag Jonsson 70 slag, 2:a Bo Svensson 75 3:a Lars Sundén 76.

Matchspelet

1:a Micael Berntson

2:a Carl-Gustaf Forssmed

3:a Ronald Bäckeper

4:a Jan-Erik Hillerström

Senior Eclectic

Vinnare Rolf Hansson

Seniorpokalen

  1. Micael Berntson vann igen. 480 poäng
  2. Daag Jonsson 468
  3. Valdemar Johansson 456

 

Sedan gemensam middag

Därefter bjöds man på en gemensam middag bestående av antingen helstekt fläskfilé med konjaksgräddsås, svartvinbärsgelé och ugnsrostade rotfrukter eller örtöverbakad laxfilé med citron och örtaioli serverad med ugnsrostade rotfrukter. Varmrätterna kom tallriksserverade. Till varmrätterna ingick också restaurangens grönsallad och efteråt kaffe och kaka.

Lars Westin